The answer is: Since 2015, Turkey has implemented an e-Visa system for Chinese tourists, which is essentially equivalent to visa-free entry. The e-Visa can be applied for through the Republic of Turkey's e-Visa application system.
What do I need to prepare to apply for an e-Visa?
According to Article 7.1b of the Law on Foreigners and International Protection No. 6458, foreigners wishing to enter Turkey must hold a passport or travel document with an expiration date at least 60 days beyond the "duration of stay" permitted by their visa, e-Visa, visa exemption, or residence permit. Depending on your nationality, there may be additional requirements. Once you select your travel document country and travel dates, you will be informed of the required materials.
Important Notes:
Do I need to enter Turkey on the specific date indicated on my visa?
No. The date specified on your e-Visa is the start date of its validity. You may enter Turkey on any date within that validity period.
If my travel dates change, can I apply to change the validity date on my e-Visa?
No, you must apply for a new e-Visa.
What should I do if I stay in Turkey beyond the validity period of my e-Visa?
If you wish to stay in Turkey longer than the period permitted by your e-Visa, you must apply for a residence permit at the nearest Provincial Directorate of Migration Management.
Please note: The e-Visa is only for tourism and business purposes. Other types of visas (work visas, student visas, etc.) must be applied for through a Turkish Embassy or Consulate.
If you overstay, you may face fines, deportation, or be prohibited from re-entering Turkey for a certain period.
I have completed my application. When will I receive my e-Visa?
Once your e-Visa application is complete, you will be able to download your e-Visa via a download link. Additionally, this download link will be sent to your email address.
How long before my planned trip must I apply for an e-Visa?
You can apply for an e-Visa at any time before your planned trip. However, it is recommended that you apply at least 48 hours in advance.



